Välkommen/startsida
Press

Kommande resmål

Bantul-Yogyakarta tour

Jorbävningen i Java

Milde himmel - tack
Rapport 1
Rapport 2
Rapport 3
Efterskalvens tidevarv
Med motorcykel genom katastrofen
Det indonesiska traumat
Raserade förhoppningar

Indonesien

Apoteket
Att åka tåg
Att äta
Att få gäster
Att skaffa körkort
Badstränderna
Banken
Barnen
Becak
Bilfan, del 1
Bilfan, del 2
Bilfan, del 3
Bilfan, del 4
Billigaste maten i Yogya?
Bingo cafe
Bird market
Borobudur Bar
Bröllopet
Bygget
Daglig städning
Den nya bilen
Det nya samhället
Ett indonesiskt hem
Excelso cafe
Guldkantad tillvaro ?
Husbandet
Huset på berget, del 1
Huset på berget, del 2
Ikea har anlänt till Java
Indiska filmer
Indonesiskt julbord
Indonesisk julgran
Indonesisk kärleksmusik
Indonesisk tv
Jag, en skogsägare ?
Mami
Marknaden
Mataffären
Med en tvättmaskin som ryggsäck
Papillion
Pelni - färjan
Personlig rapport från tsunamin
Polisi - tv program
Rusningstrafik
Sjukhuset
Svärmorstunga
Tante lies
Tiggarna
Till parangtritis med buss
Trädgården
Trafiken
Tvätta kläder
Universitetet
Uppåt väggarna
Vildhunden
Vårt nya hem
Värdighet
Yogyakarta, min själ

Sverige

Nattbuss och schottis
En reflektion
Ett kvarts sekel
Morgondoppet
Döden går ombord
Idioten
Ett gudomligt samtal
Lennart Manning
senast uppdaterad 2008-06-07
 
SELAMAT DATANG, VÄLKOMMEN
 
Hidden Counter
Jag heter Lennart Manning och det är jätteroligt att du hittade hit till min lilla privata sida hos klanen Manning. Tillhör nuförtiden den äldre generationen och bor i Göteborg medan mina syskon bor i kranskommunerna. Jag arbetar som chaffis på Göteborgs Spårvägar, ett fantastiskt roligt jobb faktiskt. Det är nog också den enda arbetsgivaren som står ut med mig och mina nycker. Ja så farligt är det kanske inte för jag har redan jobbat här i 26 år (2006).

Jag är en globetrotter och resandet tar en väldig tid i anspråk, liksom den ekonomiska delen för ingen kan påstå att jag är en god sparare. Förr i världen hade vi i skolan en tidning som heter Lyckoslanten och däri huserade Spara och Slösa. Undrar om jag inte tog Slösa till mitt hjärta ändå. Över 100 länder har passerat min näthinna och till slut fastnade jag för Indonesien.

Jag är mer eller mindre bosatt i Indonesien sen 1999 och nuförtiden håller jag till i Bantul söder om Yogyakarta på södra Java. Många år bodde jag inne i Yogya men Wayang och jag flyttade ut till Bantul för att få friskare luft. Vi har köpt ett hus som ständigt ändrar karaktär eftersom Wayang är synnerligen kreaktiv och konstnärligt lagd. Med små medel gör denne man underverk. Nu har vi också en livsmedelsaffär och ett kafè. Huset vi bor i är inge flott villa, fast jag tycker det förstås. Tre rum, ett kök, ett dining-room i trädgården. Tillbringar min tid härnere med att skriva på min bok som aldrig verkar blir klar och skriver att antal vardagshistorier om livet i Yogya och Indonesien, som ni kan läsa här på hemsidan. Är väl uppe i c:a 50 små berättelse som handlar om princip allt. Hur det är att åka becak, äta på det billigaste stället, hur man beter sig i olika situationer. Wayang och jag bor tillsammans och denne påhittige och synnerligen kreaktive herre hittar på de mest galna upptåg som t.ex. hur man gör en julgran…av det magrove-träd!!
 
Yogyakarta är den största lärostaden i Indonesien med över 40 universitet plus ett antal akademier och högskolor. Det gör att det kommer ett antal studenter hit från hela landet och höjer upp invånarantalet rejält. Yogya har ungefär 1 miljon invånare. Staden är Javas (och Indonesiens) kulturella centrum med Wayang kulit (skuggspelsteater) och batik som främsta mål för folk som kommer hit. Sultaten är kung i denna den näst minsta provinsen och han sätter också sin prägel över det dagliga livet, en väldigt populär sultan. Historiskt är det en viktig stad med sina enorma hindu- och buddist tempel som Prambanan och Borobudur.

Hur livet är i Yogya och Indonesien kan ni läsa om i berättelserna här intill. Klicka på ett ämne som verkar intressant. Har nu synpunkter på texterna hör gärna av er och är det något ni vill använda så fråga gärna först. Tack för besöket och hoppas ni får mycket nöje med texterna.

 

 
   
Här är Wayang och vi bor i huset och vi har en bil, som tycks ha ett behov av att alltid ha en personlig assistent!

 

Sampai jumpa
Lennart Manning